Načítám, čekejte prosím ...

Informační středisko pro rozvoj Moravských Kopanic, o.p.s. se sídlem ve Starém Hrozenkově

Využijte našeho regionálního katalogu a tržnice ekologického zemědělství

Katalog ekologického zemědělství

Tržnice ekologického zemědělství

Uspořádali jsme seminář zaměřený na zpracování mléka

11. září 2012 jsme uspořádali společně s PRO-BIO RC Bílé Karpaty a firmou JAVORNÍK-CZ s.r.o. seminář s prakticku ukázkou pro ekologické zemědělce zaměřený na zpracování mléka. Jako lektora jsme přizvali pana Ing. Josefa Mrázka ze Střední průmyslové školy mlékárenské a VOŠ potravinářské z Kroměříže. Pan Mrázek nás názorně seznámil se základními postupy při výrobě zákysu, tvarohu, balkánského sýra, jogurtu a oštěpku. Účastníci si mohli sami některé postupy práce s mlékem vyzkoušet. I když někteří farmáři již mají s vlastní výrobou sýrů zkušenosti, přesto získali další zajímavé a praktické návody, doporučení a inspiraci pro další produkci. Po celou dobu probíhala živá diskuse a vzájemná výměna zkušeností mezi účastníky. Akce se konala ve Štítné nad Vláří. Kromě lektora a pořadatelů se zúčastnilo semináře 16 osob. Akce byla Podpořena z Programu švýcarsko-české spolupráce a uspořádali jsme ji v rámci našeho projektu Multifunkční síť ekologického zemdělství ve Zlínském kraji, který realizujeme od května 2011. Ukončení projektu se předpokládá v dubnu 2013. Tímto děkujeme velmi panu Mrázkovi i dalším spolupořadatelům akce -pracovníkům firmy JAVORNÍK - CZ s.r.o. ze Štítné nad Vláří a Ing. Milanovi Drgáčovi z PRO-BIO RC Bílé Karpaty za pomoc s pořádáním této velmi pěkné akce. Fotografie z akce najdete brzy ve fotogalerii.

11. září 2012 jsme uspořádali společně s PRO-BIO RC Bílé Karpaty a firmou JAVORNÍK-CZ s.r.o. seminář s prakticku ukázkou pro ekologické zemědělce zaměřený na zpracování mléka. Jako lektora jsme přizvali pana Ing. Josefa Mrázka ze Střední průmyslové školy mlékárenské a VOŠ potravinářské z Kroměříže. Pan Mrázek nás názorně seznámil se základními postupy při výrobě zákysu, tvarohu, balkánského sýra, jogurtu a oštěpku. Účastníci si mohli sami některé postupy práce s mlékem vyzkoušet. I když někteří farmáři již mají s vlastní výrobou sýrů zkušenosti, přesto získali další zajímavé a praktické návody, doporučení a inspiraci pro další produkci. Po celou dobu probíhala živá diskuse a vzájemná výměna zkušeností mezi účastníky. Akce se konala ve Štítné nad Vláří. Kromě lektora a pořadatelů se zúčastnilo semináře 16 osob. Akce byla Podpořena z Programu švýcarsko-české spolupráce a uspořádali jsme ji v rámci našeho projektu Multifunkční síť ekologického zemdělství ve Zlínském kraji, který realizujeme od května 2011. Ukončení projektu se předpokládá v dubnu 2013. Tímto děkujeme velmi panu Mrázkovi i dalším spolupořadatelům akce -pracovníkům firmy JAVORNÍK - CZ s.r.o. ze Štítné nad Vláří a Ing. Milanovi Drgáčovi z PRO-BIO RC Bílé Karpaty za pomoc s pořádáním této velmi pěkné akce. Fotografie z akce najdete brzy ve fotogalerii.

 

13. zář, 2012 · IS Kopanice

Další v rubrice